Coșmarul din căminele de bătrâni din Rusia: „Aici nimeni nu face autopsii”

Povestea unei case de bătrâni din Smolensk, la 400 de kilometrii vest de Moscova, este o mostră a cum arată situația epidemiei de coronavirus din Rusia. După cum prezintă BBC, aproximativ jumătate din decese cauzate de coronavirus de pe continentul european s-ar fi întâmplat în casele de bătrâni. 

Alexei Sidnev este patronul a șase case de bătrâni lângă Moscova. În martie, atunci când Rusia era departe de situația de acum, Sidnev a știut că trebuie să facă ceva. A cumpărat echipamente de protecție pentru staff-ul său și a izolat casele de bătrâni.

De atunci, doarme puțin și se luptă cu statul care preferă să țină totul secret, pentru micșora magnitudinea pandemiei.

O angajată al unei case de bătrâni spune că tot ce se întâmplă este un coșmar. Toți cei care au vorbit cu BBC au vrut să rămână anonimi, fiindu-le frică să nu fie concediați.

Asistenta respectivă spune că până la 8 mai, în casa de bătrâni unde lucrează majoritatea bătrânilor avea febră, organismul unora începând să cedeze. Acesta spune că doar pe etajul unde ea muncește, opt bătrâni au murit.

Femeia adaugă faptul că acolo nu se fac autopsii, iar aceasta nu știa că virusul i-a infectat pe bătrâni, mai ales din cauza faptului că nimeni nu i-a prevenit.

Statisticile din Smolensk sunt relativ la fel cu cele din toată Rusia. Mortalitatea este undeva la 1% din totalul celor infectați, mai ales pentru că autoritățile comunică doar decesele care au cauză directă coronavirusul.

 

 

 

 

Articolul precedentDecesele cauzate de coronavirus din Statele Unite au depășit pragul de 100,000
Articolul următorUn un om care protesta împotriva morții cauzate de polițiști al lui George Floyd, împușcat mortal