LIVE TEXT Alegeri SUA 2020 / Ziua a patra / Joe Biden trece în frunte la limită în Georgia și Pennsylvania / Trei scenarii posibile

Cele mai noi date după numărători parţiale ale voturilor la alegerile prezidenţiale din SUA arată că Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, a trecut vineri în faţa preşedintelui Donald Trump şi în statele Georgia și  Pennsylvania.

Trei scenarii:

  1. În cazul în care Biden va ieși învingător în Pennsylvania și Georgia va câștiga alegerile la scor, putând ajunge chiar la peste 300 de electori.

2. Dacă Biden va câștiga în Georgia, Trump nu mai are șansa să câștige cei 270 de electori și ar putea avea maxim 269 electori.

3. Dacă Trump pierde Georgia, dar câștigă tot, atunci am avea o situație de-a dreptul inedită având egalitate deplină între cei doi 269 la 269 de electori, caz în care Congresul va decide cine va fi viitorul președinte.

LIVE TEXT

05:40 Situații în cele 4 statie cheie:

Georgia: Avansul lui Biden crește la 4 mii de voturi. Numărătoare se va relua din cauza scorului foarte strâns. S-au numărat 99% din voturi

Pennsylvania: Avansul lui Biden crește la 27 de mii de voturi S-au numărat 96% din voturi /

Arizona: Avansul lui Biden scade la 40 de mii de voturi. S-au numărat 95% din voturi

Nevada: Avans Biden de 23 de mii după numărarea a 93% din voturi. Mai sunt de numărat 124.500 de buletine de vot remarcabile

04:00 Judecătorul Samuel Alito de la Curtea Supremă a ordonat tuturor consiliilor districtuale din Pennsylvania să separe buletinele de vot primite după ziua alegerilor și a spus că, dacă buletinele de vot sunt numărate, acestea vor fi numărate separat, potrivit CNN

22:30 Numărarea buletinelor de vot în Arizona se va extinde până la sfârșit de săptămână, cu 250.00 buletine de vot rămase de numărat.

Avansul lui Biden în Arizona a scăzut la 39.769 de voturi, iar în Georgia la 1.593. 

Alegeri SUA, situatia voturilor
Alegeri SUA, situatia voturilor

22:00 A fost sau nu abandonat Trump de republicani? Unii adună bani pentru procese, alții îi cer să aducă dovezi de fraudare

18:30 Voturile din statul Georgia vor fi renumărate, datorită diferenței foarte mici dintre cei doi candidați.

18:20 – Ungaria: Viktor Orban se declară in prieten al administrației Trump și afirmă că alegerile sunt fraudate, daca Joe Biden va căștiga.

Momentan, Joen Biden are 253 de voturi, iar Donald Trump 214. Amintim că este nevoie de 270 de mandate pentru ca un nou președinte să fie ales.

18:00 – A fost restricționat traficul aerian deasupra casei lui Joe Biden din Wilmington, Delaware, și au fost trimise serviciile secrete, anticipându-se o posibilă victorie a acestuia în alegerile prezidențiale, potrivit CNN.

17:30 –  Echipa de campanie a lui Donald Trump a susținut vineri că alegerile prezidențiale din SUA „nu s-au terminat”, într-un moment în care adversarul său, Joe Biden, se afla la un pas de câștigarea Casei Albă după ce l-a depășit pe președintele republican în statul cheie al Pennsylvania. „Aceste alegeri nu s-au terminat. Proiecțiile eronate care proclamă victoria lui Joe Biden se bazează pe rezultate departe de a fi finale în patru state”, a declarat Matt Morgan, oficial al echipei pentru Donald Trump, într-un comunicat.

Știrea se actualizează…

 

 

Articolul precedentMinistrul german de externe: Auzațiile de fraudă ale lui Trump „toarnă gaz pe foc”
Articolul următorArafat: Campania electorală continuă, dar conform regulilor; în unele zone nu o poţi face numai online