Kelemen Hunor cere demiterea Violetei Alexandru

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut luni, într-o postare pe Facebook, „demiterea imediată” a Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe care o acuză că nu cunoaşte legislaţia în vigoare şi nu îşi asumă răspunderea funcţiei pe care o deţine.

„Am citit declarația ministrului muncii despre problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul – Consiliul Judeţean – are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens”, a scris liderul UDMR.

”Îmi este foarte clar că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1. Singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru”, a mai afirmat Hunor.

În replică, Violeta Alexandru afirmă că „E dreptul preşedintelui unui partid să facă ce declaraţii vrea. Preşedintele partidului din care fac parte, PNL, apreciază corectitudinea. Nu vrea să generez o dispută politică”.

Solicitarea liderului UDMR vine după ce la finalul săptămânii trecute, Violeta Alexandru, a lansat, tot pe Facebook, o petiţie publică prin care cere ca salariile preşedinţilor de Consilii Judeţene să nu fie plătite înaintea celor ale angajaţilor de la Protecţia Copilului.

Articolul precedentAgențiile Fitch şi Moody’s mențin ratingul de ţară al României
Articolul următorTrump amenință să-l concedieze pe Anthony Fauci