Un american a prins un aligator de aproape jumătate de tonă în Florida

Un american a reușit să prindă un aligator de aproape jumătate de tonă. Acesta a reușit să fac captura pe un râu din Florida, potrivit CNN.

De trei ani Corey Capps visase să prindă aligatorul masiv din râul din spatele casei sale din Blountstown, Florida.

Capps și soția lui făceau o plimbare cu barca pe râul Apalachicola când au văzut aligatorul care se așeza pe mal.

El l-a sunat pe prietenul său Rodney Smith, care avea etichete emise de stat, care le permiteau legal să vâneze animalul.

„De trei ori în ultimele două luni, m-am întors acolo la pescuit și el m-a urmărit … Deci, eu și el, ceva avea să se petreacă între noi doi”, a spus el.

A doua zi, 13 octombrie, Smith și Capps au ieșit pe râu într-o barcă de 12 metri pentru a căuta creatura. Era în același loc cu ziua precedentă.

„Am ieșit și l-am prins … și nu ne-am dat seama – știam că este mare, dar nu la fel de mare ca atunci când l-am ridicat pe acea bancă. Avea o lățime de 40 centimetri”, a spus Capps .

Aligatorul avea peste 4 metri lengime, potrivit lui Capps și le-a trebuit aproximativ trei ore și jumătate pentru a muta animalul cu barca Jon, a spus Capps.

După ce au dus aligatorul la țărm, l-au dus la un centru de reciclare din oraș. Capps a spus că aligatorul cântărește 453 de kg, puțin sub recordul statului Florida, dar totuși uriaș.

Comisia pentru conservarea peștilor și a faunei sălbatice din Florida spune că înregistrarea celui mai greu aligator prins în stat este de 473 de  kilograme în Lacul Orange din comitatul Alachua.  Cel mai lung aligator prins a fost de 4.2 metri în lacul Washington din comitatul Brevard.

Capps intenționează să păstreze picioarele din față și capul. El a vândut restul aligatorului către o afacere de prelucrare din Tallahassee.

Articolul precedentÎncepe recensământul celei mai numeroase populații din lume
Articolul următorBilanț coronavirus: 5.324 de cazuri noi din 21.423 de teste / 910 pacienți internați la ATI