New York: Oamenii lasă crengi la mormântul vechi de 100 de ani al unui câine / Care este povestea?

Cimitirul Green-Wood din Brooklyn, New York, este plin de figuri celebre – de la artiști, cântăreți, generali din Războiul Civil etc. . Printre ei, mormântul unui câine unde vizitatorii aduc crengi pentru a le pune pe lăbuțele acestuia, potrivit The Dodo

Printre miile de îngeri și obeliscuri se află Rex: o statuie de bronz a unui câine întins pe o platformă de piatră gravată cu numele său. Rex a stat de pază asupra terenului proprietarului său lângă colțul Sycamore și Greenbough de peste 100 de ani – și este încă un ”băiat” foarte bun.

Se crede că Rex este câinele lui John E. Stow, care a fost unul dintre cei mai longevivi comercianți de fructe din oraș când a murit în 1884. De ani de zile, oamenii colectează bețișoare și ramuri căzute pentru a le lăsa la labele ”băiatului bun”.

Green-Wood a devenit o destinație populară pentru cei care doresc să scape de aglomerație și să se bucure de natură în timpul pandemiei COVID-19. Și pe măsură ce numărul vizitatorilor a crescut, a crescut și colecția de bețe a lui Rex.

Dar Rex nu este singurul animal care a fost onorat la cimitir – alte câteva animale iubite au fost îngropate împreună cu proprietarii lor înainte ca consiliul de administrație al cimitirului să interzică înmormântarea animalelor în 1879. Există o altă sculptură cu un câine care are o poveste misterioasă similară dar este puțin mai departe.

O notă din fișierele lui Green-Wood datând din secolul al XIX-lea se referă la plasarea unei „asemănări de bronz a unui câine”, dar dacă Rex este îngropat lângă proprietarul său sau nu rămâne un mister.

Între timp, monumentul este aici să ne amintească că, nu contează cât timp trece, iubirea unui câine pentru stăpân este infinită.

Articolul precedentMoneda aur celebrând asasinarea lui Iulius Cezar, vândută pentru un nou record de 3.4 milioane de dolari
Articolul următorCâinii, cei mai buni prieteni ai omului: Ultimele cercetări arată că aceștia au fost domesticiți acum 11.000 de ani