Nicușor Dan: Primăria Capitalei datorează aproximativ 3 miliarde de lei furnizorilor și are 6.000 de litigii

3 miliarde de lei- atât datorează Primăria Capitalei furnizorilor. În plus, instituția are 70 de milioane de lei blocați în conturi din cauza unor popriri- sunt concluziile la care a ajuns Nicușor Dan după prima sa zi în funcția de primar general.

“Am avut o evaluare preliminară, care va continua mâine, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului.

Mâine avem o discuție tehnică pe isistemul de termoficare unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară.
Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță.

O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii.

Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune.

În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Datoriile companiilor le vom vedea mâine.

Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”, a declarat Nicușor Dan.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/videos/345719636682702/

Articolul precedentKlaus Iohannis: Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei
Articolul următor”Mingea de foc” care a aterizat pe Terra conține „compuși organici extratereștri intacți”