Noi proteste în Hong Kong / Poliția arestează protestatarii și folosește sprayuri cu piper

Poliția a intervenit cu sprayuri cu piper pentru a dispersa protestatarii din Hong Kong. Aceștia sunt profund nemulțumiți de o posibilă lege a autorităților chineze care le-ar putea îngrădi din nou drepturile, conform The Independent

Zeci de oameni au protestat în Complexul guvernamental central, sediul guvernului din Hong Kong. Poliția a fost nevoită să intervină cu sprayuri cu piper pentru a dispersa protestatarii.

O nouă lege ar putea fi introdusă în Hong Kong, aceasta făcând posibilă condamnarea celor care nu respectă imnul Republicii Populare Chineze. Legea prevede și cântarea imnului în școli și de către anumite organizații.

La începutul acestei săptămâni, liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că cetățenii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că libertățile nu le vor fi îngrădite. Liderul a respins criticile internaționale, catalogându-le ca neadevărate. Totuși, Lam nu a spus și motivele pentru care cetățenii din Hong Kong nu trebuie să se îngrijoreze.

Carrie Lam a mai adăugat că legea care prevedea pedepsirea oricărei răzvrătiri împotriva regimului, dar și permiterea agențiilor de securitate chineze sa acționeze nestingherite în regiune, este încă în planurile autorităților.

 

Articolul precedentCosta Rica legalizează căsătoriile între persoanele de același sex
Articolul următorUn an de la încarcerarea lui Liviu Dragnea: încercările sale de eliberare au eșuat