Președintele Barcelonei a demisionat / Toată conducerea Barcelonei era în conflict cu autoritățile

Toată conducerea Barcelonei, inclusiv președintele Josep Maria Bartomeu, și-a dat demisia din cauza neînțelerilor dintre club din autoritățile catalane. 

Fostul președintele Bartomeu a explicat aseară într-o conferință pe presă versiunea sa cu privire la cele întâmplate în ultimele zile.

Acesta a declarat că el a dorit ca votul de susținere sau de demitere a sa ar fi trebuit amânat, așa cum chiar el a militat, dată fiind creșterea exponențială a cazurilor de coronavirus din Catalonia. Cu toate acestea, autoritățile au permis votarea.

”Cine ar fi luptat pentru Messi?”

Bartomeu a mai ținut să precizeze: „După ce am fost eliminați din Liga Campionilor, cel mai ușor era să pleci. Cel mai ușor ar fi fost să demisionezi. Cu toate acestea, a doua zi după acea înfrângere dureroasă, a trebuit să luăm decizii pe care nu le-am mai putea amâna, cheie pentru garantarea viitorului sportiv și sustenabilitatea imediată a clubului. Mai mult, a trebuit să facem acest lucru în mijlocul unei crize globale fără precedent. Nu am putut lăsa clubul în mâinile unui consiliu interimar cu puteri limitate.”

„Cine l-ar fi găsit pe noul antrenor? Cine ar fi gestionat transferurile? Cine ar fi luptat pentru ca Leo Messi să rămână? Cine ar fi efectuat reducerile bugetare? Cine s-ar fi ocupat de ajustările salariale ale sportivilor profesioniști de la Club?”, a continuat Bartomeu.

Cât rămâne Barcelona fără conducere?

Rămâne de văzut cum se va realiza asta în condiții pandemice, mai ales că Beromeu a acuzat autoritățile că este imposibilă organizarea votului său de susținere în cele 21 de locații, dintre care 13 în Catalonia, 7 în restul țării și una în Andorra.

Bartomeu a fost îndelung criticat, chiar de jucătorii de la Barcelona. Messi l-a contestat și a vrut chiar să plece în vară, iar Pique, după ce cu greu și-a mai prelungit contractul, l-a acuzat pe Bartomeu de management defectuos în ceea ce îl privește pe Messi.

Articolul precedentMicrosoft a raportat venituri peste așteptări pentru primul trimestru
Articolul următorPreședinte FIFA, Gianni Infantino, are coronavirus