Microsoft a raportat venituri peste așteptări pentru primul trimestru

Microsoft a raportat marți câștigurile pentru primul trimestru fiscal al anului în curs, depășind veniturile estimate de Wall Street și propriile așteptări, potrivit Business Insider

Compania americană a raportat următoarele date:

Venituri: 37,2 miliarde dolari (Wall Street aștepta 35,72 miliarde dolari), comparativ cu 33,1 miliarde dolari în același trimestru al anului trecut.

Câștiguri: 1,82 dolari pe acțiune, comparativ cu estimarea analiștilor de 1,54 dolari pe acțiune.

Profit: 13,9 miliarde dolari, în creștere cu 30% comparativ cu primul trimestru 2019.

Prețul acțiunilor companiei a rămas în mare parte neschimbat după lansarea câștigurilor.

Activitatea globală de cloud a Microsoft – care include afacerea sa de cloud computing Microsoft Azure și suita de aplicații software cloud Microsoft 365 – a atins 15,2 miliarde de dolari în vânzări pentru trimestrul respectiv, în creștere cu 31% față de același trimestru al anului trecut.

Microsoft nu raportează cifrele de venituri pentru Azure, dar a spus că veniturile au crescut cu 48% de anul trecut.

Investitorii acordă de obicei o atenție deosebită creșterii afacerii de cloud computing a companiei, dar există și un interes tot mai mare pentru aplicația de chat Teams. Echipele Microsoft au atras un val de utilizatori pe fondul pandemiei, iar compania a semnalat recent importanța crescândă a produsului pentru liderii companiei.

Microsoft a declarat că Teams a ajuns la 115 milioane de utilizatori activi zilnic, în creștere față de 75 de milioane de utilizatori activi zilnic în aprilie.

De asemenea, Microsoft nu specifică veniturile Microsoft Teams, dar a spus că veniturile pentru segmentul global „productivitate și procese de afaceri” – care include și produse Office pentru companii și clienți, venituri LinkedIn și produse Dynamics și servicii cloud – au atins 12,3 miliarde dolari trimestrial, în creștere cu 11% față de anul trecut.

Afacerea „cloud inteligent” a Microsoft, care include Azure, produse pentru server și servicii pentru întreprinderi și cloud, a adus venituri de 13 miliarde de dolari, în creștere cu 20% față de același trimestru al anului trecut.

Veniturile pentru unitatea de afaceri Microsoft, care include produsele Windows, de căutare, Xbox și Surface, a fost de 11,8 miliarde de dolari, în creștere cu 6% față de anul trecut.

Microsoft a raportat o creștere puternică a vânzărilor pentru dispozitivele Xbox și Surface, dar compania nu raportează cifre de venituri specifice pentru produse. Veniturile Xbox au crescut cu 30%, evidențiind boom-ul jocurilor video pe fondul pandemiei, chiar dacă compania se pregătește să introducă două noi modele de Xbox în noiembrie. Veniturile de suprafață au crescut cu 37%.

Articolul precedentTrump și-a folosit funcția pentru a aduce milioane de dolari proprietăților sale
Articolul următorPreședintele Barcelonei a demisionat / Toată conducerea Barcelonei era în conflict cu autoritățile