Astăzi este Ziua Armatei Române / Klaus Iohannis a transmis un mesaj de mulțumire armatei

Astăzi este Ziua Armatei Române, ziua în care armatele țării au reușit să elibereze Transilvania de Nord. Cu ocazia ceremoniilor de sărbătorire, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de mulțumire armatei.

Ziua Armatei Române este sărbătorită pe 25 octombrie, fiind ziua în care, în 1944, Atmata Română a a eliberat Transilvania de Nord se sub jugul horthyst în urma Bătăliei de la Carei.

În fiecare an se organizează manifestații dar anul acesta, ele au fost organizate fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus.

Prezent la manifestația organizată în Parcul Carol, la Monumentul Ostașului Necunoscut, Klaus Iohannis a ținut să mulțumească armatei pentru că, pe lângă misiunile obișnuite, aceștia au sa sprijinit în situații de criza autoritățile locale.

Iohannis se referă la faptul că zilele stării de urgență în România, armata a ieșit pe străzi pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

„Vreau sa mi exprim gratitudinea pentru participarea neîntrerupta alături de NATO la misiunile organizate în afara țării”, a mai subliniat președintele.

Articolul precedentLiderul Al-Qaida a fost ucis de forțele speciale afgane
Articolul următorUn bărbat a înjunghiat 3 tineri în Botoșani, omorându-l pe unul din ei