Viorica Dăncilă scrie un editorial pentru The Jerusalem Post/ Cum a ajuns Dăncilă ”specialistă” în relația cu Rusia

Viorica Dăncilă, recunoscută pentru gafele dese din perioadă când a fost premier, a semnat un editorial în The Jerusalem Post în care susține regândirea strategiei UE în relația cu Rusia. 

În articol, aceasta face referire la influența agresivă a Rusiei în Europa și dă exemple precum Brexit, alegerile din Belarus și criza din Ucraina. Dăncilă afirmă că nu dorește să apere Rusia, ci dimpotrivă.

“Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel, mi-e teamă că vom continua să repetăm aceleași greșeli și să ne confruntăm cu aceleași dificultăți, punând în pericol securitatea națională. Întrebarea este ce strategii să folosim. Până acum, nimeni nu a oferit o soluție convingătoare”, a scris Dăncilă.

”Măsurile punitive, precum sancțiunile, au avut un impact tangibil negativ asupra economiei Rusiei. Dar, de asemenea, au favorizat sentimentul anti-occidental în rândul poporului, consolidând popularitatea regimului și provocând încercări nereușite de diversificare economică. Amintiți-vă, Rusia este o țară care a supraviețuit mai mult de 70 de ani izolat. S-ar putea să nu mai poată face acest lucru, dar guvernul și o mare parte a populației, în special cei de vârstă mijlocie și mai în vârstă, ar prefera să credem altfel. Mediile diplomatice și politice au făcut, de asemenea, puțin mai mult decât să servească drept combustibil pentru mașina de propagandă internă a Rusiei, care descrie Occidentul ca un partener nedrept. În țări precum Rusia, unde mass-media este controlată de stat, este greu să concurezi cu acest sistem de transmitere a informației.”,  mai spune Dăncilă.

Nu se cunoaște calitatea în care Viorica Dăncilă a scris acest editorial pentru ziarul israelian.

 

Articolul precedentObama face apel la alegători să voteze împotriva lui Trump
Articolul următorGrecia: Restricții nocturne în zonele cele mai afectate de infectări