Japonezii știu să-și protejeze fauna. O companie din orașul japonez Nara a inventat pungile în totalitate comestibile pentru ca căprioarele să nu mai ingereze plasticul care le poate pune viața în pericol, potrivit The Guardian.
Anul trecut, mai multe căprioare din totalul de 1.300 care rătăcesc în jurul parcului central al capitalei au fost găsite moarte după ce au înghițit pungi de plastic și ambalaje pentru alimente, determinând apeluri către turiști pentru a nu mai lăsa gunoiul în urmă. Unul dintre animalele moarte a înghițit mai mult de 4 kg de gunoi.
În ciuda scăderii dramatice a turismului din cauza pandemiei de coronavirus, mai multe firme au colaborat pentru a dezvolta pungi care pot fin ingerate în siguranță de animale.
Pungile sunt realizate cu pulpă reciclată din cutii de lapte și tărâțe de orez, unul dintre ingredientele principale ale biscuiților savuroși ”shika senbei”. Acești biscuiți sunt chiar ingerați de animalele hrănite deseori de turiști.
Se consideră că pungile și ambalajele care au omorât atâtea căprioare au fost aruncate de vizitatorii care au hrănit animalele cu alte delicii, ignorând semnele multilingve care le avertizează să le ofere doar biscuiți aprobați care sunt vânduți în magazinele locale și care nu vin în ambalaje din plastic.
Până acum, 3.500 de pungi care costă sub un euro au fost vândute către magazine, incluzând biroul de turism din zonă.