PSD vrea să se dezică de Iordache spunând că Consiliul Legislativ nu importanță, dar în trecut chiar ei îl invocau

Într-o intervenție la Digi24, deputatul PSD, Alfred Simonis, a încercat să se dezică de Florin Iordache, proaspăt ales președinte al Consiliului Legislativ. Acesta susține că funcția nu are prea mare importanță, având rol consultativ, când în trecut, chiar PSD invoca că legile guvernului actual nu pot fi promulgate pentru că nu au avizul Consiliului Legislativ.

Alfred Simonis, deputat PSD, a avut o intervenție controversată la TV în această dimineață.

După ce Florin Iordache a fost numit președintele Consiliului Legislativ, Simonis a încercat să se dezică de fostul ministrul al justiției spunând că „comisia dă doar avize consultative, deci nu are mare importanță”.

Cu toate acestea, chiar moderatoarea emisiunii a atras atenția că PSD, în mai multe rânduri, a evocat faptul că anumite legi nu pot fi promulgate pentru că nu avizul acestei comisii.

De menționat este și că salariul lui Florin Iordache va fi de peste 10.000 de lei.

Simonis mai spune și că nu poate fi comparată această funcție cu cea de deputat, unde ”ești ales de popor”. Deputatul PSD face referire la decizia lui Vasile Dâncu de a nu-i permite lui Iordache să candideze la parlamentare în lipsa ”notorietății publice și credibilității publice”.

Atunci, întrebarea se pune, cum de Florin Iordache s-a calficat pentru o funcție publică și pentru votul și susținerea PSD dacă el nu se califică pentru a fi ales deputat?

Cine este Florin Iordache?

Deputat încă din anul 2000, Florin Iordache a fost ministru al justiției în era Dragnea.

Celebră este conferința de presă a sa de după promulgarea legilor justiției favorizante pentru Liviu Dragnea, unde Iordache nu a vrut să răspundă întrebărilor, spunând ”Altă întrebare!” de nu mai puțin de 24 de ori.

După protestele masive din România, Florin Iordache a fost revocat de noul premier Sorin Grindeanu.

În acest an, candidatura lui Florin Iordache pentru un nou mandat de deputat a fost blocată de filiala PSD Olt.

 

 

 

Articolul precedentJaponezii au inventat pungi comestibile într-un efort de salvare a animalelor care le ingerează și mor
Articolul următorMazăre și Făgădău, trimiși în judecată pentru construirea ilegală a unui hotel de lux pe plajă în Mamaia