Marea Britanie va face un studiu inedit-oamenii sănătoși vor fi infectați cu covid intenționat

În Marea Britanie- oamenii sănătoși s-ar putea infecta voluntar cu COVID-19 pentru un studiu cu ajutorul căruia să se găsească mai rapid un vaccin contra virusului- scrie BBC. Este prima țară care ar face un astfel de studiu pentru care guvernul a alocat 33.6 milioane de lire sterline. 

Este vorba de 90 de voluntari sănătoși cu vârste între 18 și 30 de ani. Ei vor fi infectați cu virusul și vor fi monitorizați constant. Cercetătorii vor studia apoi dacă un prototip de vaccin împiedică infectarea cu virusul la subiecți.

„Echipa pe care o conduc a efectuat astfel de studii asupra virusurilor respiratorii timp de 10 ani. Niciun studiu nu poate fi complet lipsit de riscuri, însă partenerii noștri se vor implica pentru a se asigura că riscurile sunt cât mai mici cu putință”, a declarat Dr. Chris Chiu, cercetătorul care conduce studiul.

Astfel de studii sunt mai eficiente pentru testarea vaccinurilor pentru că nu mai e nevoie ca ele să fie testate pe persoane care contractează boala în mod obișnuit.

Articolul precedentPNL a depus la BEC listele de semnături pentru alegerile parlamentare
Articolul următorComisia Europeană deschide proceduri de infringement împotriva Ciprului și Maltei