Creșele și after-school-urile Nu se vor închide / Anisie confirmă

Activitatea în creșe și after-school-uri este permisă în continuare, a precizat luni seara Prefectura Capitalei, care anunțase anterior că activitățile școlare față în față sunt suspendate după ce Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori.

„Menționăm că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a precizat luni seara Prefectura Capitalei într-un comunicat remis presei.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni seară că creșele și afterschool-urile rămâne deschise în capitală, după ce hotârârea Comitetului pentru Situații de Urgență a municpiului București care pevedea că acestea și universitățile vor fi închise a fost revocată. Anisie a subliniat că se aștepta ca azi să se ia o decizie clară și prefectul Bucureștiului, Gheorghe Cojanu, să comunice care sunt prevederile legale.

În schimb, cursurile se vor desfășura exclusiv online în școlile din București, iar purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice, începând de marți, ora 0:00.

La prima intervenție avută luni, purtătoarea de cuvânt spusese că și creșele și after-school-urile se închid.

Prefectul de București, Gheorghe Cojanu, a fost aspru criticat de președinte Iohannis și este evaluat de premier, nefiind exclusă schimbarea sa din funcție, după ce a declarat că nu știa datele oficiale privind infectările cu coronavirus în Capitală deoarece era la cumpărături și nici nu le primise pe mail.

„Este de neînțeles că, deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare, și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte. Atitudinea Prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă prefectul ar trebui să fie demis sau să demisioneze, Iohannis a răspuns: „Asta rămâne de văzut în detaliu, dar lucrurile nu pot rămâne așa, oamenii au dreptul să fie informați, să se pregătească”.

Nu cred că familiile din București cu copii au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții”, în condițiile în care școlile vor fi închise și cursurile se vor desfășura doar online, a mai spus Iohannis.

Articolul precedentȘase agenți militari ruși inculpați în SUA pentru atacuri cibernetice la nivel mondial
Articolul următorCCR discută sesizarea Avocatului Poporului privind două articole din Legea carantinării