VIDEO Arma cu laser a SUA care poate doborî un avion în zbor / „Redefinim războiul pe mare”

Marina americană a testat o nouă armă laser la bordul unuia dintre navele sale de război pe 16 mai. Testul, care s-a dovedit a fi un mare succes, a fost realizat cu ajutorul unui drone. A fost pentru prima dată când s-a distrus un astfel de dispozitiv cu o armă laser, așa cum a detaliat Marina într-un comunicat de presă. Nu se menționează o locație specifică, ci doar că totul s-a întâmplat „în Pacific”, potrivit La Libre.be.

Imaginile testului au fost postate pe YouTube de către Institutul Naval al Statelor Unite (USNI). Pe imagini vedem cum iese de pe nava USS Portland o rază mare de lumină. Apoi vedem cum drona ia foc pe cer.

„Cu această nouă funcție avansată, redefinim războiul pe mare pentru armată”, a declarat căpitanul Karry Sanders, comandantul USS Portland, în comunicat.

Astfel, Marina SUA a estimat că armele cu laser pot servi drept apărare eficientă împotriva dronelor sau a bărcilor. „Acest lucru oferă beneficii imediate combatanților și lasă comandantului mai mult spațiu decizional, precum și mai multe opțiuni de răspuns”, a concluzionat Sanders.

Articolul precedent35.000 viziere donate cadrelor medicale din Republica Moldova
Articolul următorFocar de coronavirus la azilul de bătrâni din Berceni: Cum își pasează vina instituțiile statului