Rusia începe vaccinarea în masă a populației cu Sputnik V

Moscova va începe vaccinarea în masă a populației la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor din cauza creșterii îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 , spune primarul capitalei, Serghei Sobianin, citat de agențiile ruse de presă. 

În Moscova s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară. Din acest motiv, autoritățile vor începe vaccinarea în masă a rezidenților săi în următoarele două luni.

Rusia are peste 1,4 milioane de bolnavi de coronavirus și se situează astfel pe locul al patrulea la nivel mondial. Este și prima țară care pune pe piață un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Deși oficialii ruși din domeniu sănătății  susțin că vaccinul Sputnik V este sigur, experții internaționali nu sunt de acord pe motiv că vaccinul nu ar fi fost testat suficient.

„Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a declarat Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său.

El a menţionat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

„Este o cifră mare”, a apreciat primarul moscovit. El a avertizat însă că o revenire la măsurile de carantină, care au devastat economia rusă la începutul acestui an, ar fi „inacceptabilă şi imposibilă”.

„Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat el.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

Articolul precedentOrban: Afterschool-urile și creșele pot funcționa chiar dacă e depășit pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori
Articolul următorBucurești: Linia de tramvai 41 va fi deviată. Călătorii- preluați de o linie navetă de autobuz