Monica Anisie despre situația în București: Copiii merg la școală mâine / Am livrat tabletele în București încă din 25 septembrie

Monica Anisie, Ministrul educației, a avut astăzi o intervenție la Digi24 în care a vorbit atât despre închiderea școlilor în București, unde rata de infectare a depășit 3 la mie, cât și situația distribuirii tabletelor în Capitală. 

„De mâine copiii merg la școală”, spune Anisie.

Ministrul educației a prezentat și procedura în cazul sistării cursurilor: „Direcția de Sănătate Publică (DSP) prezintă Comitetului pentru Situații de Urgență de la nivelul Municipiului București (CMSU) situația. Comitetul va lua o decizie în funcție de focare, incidența virusului etc.”

„În absența acestei decizii, școlile vor funcționa ca și până acum, în scenariul II, cel mixt”, a continuat Anisie.

Anisie susține că DSP-ul are 24 pentru a comunica că CMSU rata de infectare.

Cu privire la tablete, Monica Anisie susține ca acestea au fost livrate la nivelul Municipiului București încă din 25 septembrie: „Am transmis tabletele, dar doar săptămâna trecută au fost livrate de către autoritățile municipale. Este vorba 8.057 de tablete la nivel municipal”.

Articolul precedentO americancă de 14 ani premiată pentru găsirea unui posibil tratament anti-COVID
Articolul următorAmbasadorul României în Moldova: Autoritățile de la Chișinău acordă mai multă importanță unor mașini de deszăpezire rusești decât ajutoarelor consistente din România