Judecătorii motivează arestarea lui Mario Iorgulescu: „Profund dispreț față de viața persoanelor”

În urmă cu 10 zile, pe 15 mai, Tribunalul București a decis arestarea lui Mario Iorgulescu (24 de ani), fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu, potrivit gsp.ro.

După zece zile, judecatorii isi motivează decizia in felul următor:

„Astfel, judecătorul reține – în contextul derulării evenimentelor, astfel cum au fost expuse – că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat producerea unei coliziuni cu participanții la trafic.

În ceea ce priveşte circumstanțele factuale, judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor reţinute a fi fost săvârşite de către inculpat, astfel cum au fost mai sus descrise şi detaliate, având în vedere natura şi importanţa deosebită a valorilor sociale lezate prin săvârşirea infracţiunii (inculpatul ar fi comis cea mai gravă infracţiune contra vieţii – cea de omor, precum și o infracțiune gravă contra siguranței circulației pe drumurile publice). De asemenea, judecătorul are în vedere modul şi circumstanţele de comitere ale acestora.

Modul și circumstanțele de comitere a faptelor conduc la concluzia unui profund dispreț al inculpatului față de viața persoanelor – participante la trafic -prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care stabilesc regimul de viteză pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice”, se arată în motivare, conform Realitatea Sportivă.

Aceasta este a doua dată când magistrații decid arestarea lui Mario. La începutul lunii martie, Tribunalul București a decis arestarea acestuia, însă mandatul a fost anulat după intervenția Curții de Apel.

Mario Iorgulescu a comis un accident grav pe 8 septembrie, soldat cu moartea unui alt tânăr, după ce a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.

Articolul precedentBlue Air anunţă reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iulie 2020
Articolul următorLegea pensiilor speciale în varianta PNL /Cu ce propuneri vin PSD și USR / Impozit major de 90%