Acord post-Brexit: Londra și UE vor discuta luni despre „formatul” negocierilor
Negociatorii UE și ai Marii Britanii pentru relația comercială post-Brexit au fost de acord să discute luni „formatul” negocierilor blocate în prezent, ceea ce l-a determinat pe Boris Johnson să fluture amenințarea „fără acord”, a anunțat vineri Comisia Europeană, potrivit AFP.
„Michel Barnier a ținut astăzi o videoconferință cu omologul său britanic David Frost pentru a discuta negocierile de săptămâna viitoare. Cei doi negociatori șefi au fost de acord să discute luni pentru a discuta formatul acestornegocieri”, a anunțat pe Twitter un purtător de cuvânt al executivului european.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este gata să părăsească discuțiile comerciale post-Brexit cu Uniunea Europeană, cu excepția cazului în care există o schimbare semnificativă de abordare din partea blocului, potrivit Euronews.

Într-o declarație video adresată liderilor care participă la summitul Consiliului European de la Bruxelles, el a spus că Marea Britanie ar fi dispusă să adopte o ieșire fără acord la sfârșitul anului, cu excepția cazului în care UE ar putea oferi Marii Britanii un acord de liber schimb în stil canadian.

„Desigur, suntem dispuși să discutăm aspectele practice cu prietenii noștri, unde s-au făcut deja multe progrese, de altfel, în probleme precum securitatea socială, aviația, cooperarea nucleară și așa mai departe”, a spus Johnson.

Articolul precedentMedicul Mioara Neagu, șeful UPU Fetești, a murit de COVID-19 la doar 48 de ani
Articolul următorDr. Musta: Sunt copleșit de gândul că poate va trebui să aleg între viață și moarte