STUDIU Aproape 9 din 10 angajați vor să poată alege dacă lucrează de acasă sau nu

Aproape nouă din 10 angajați doresc să poată alege dacă lucrează de acasă sau de la birou, odată ce restricțiile COVID-19 la locul de muncă se vor relaxa și vor să aibă o autonomie mai mare în timpul orelor lor, potrivit cercetărilor de la Cisco Systems, scrie Reuters.

Pandemia a schimbat rapid atitudinile față de munca la domiciliu, a arătat cercetarea, două treimi din lucrători dezvoltând o apreciere mai mare a beneficiilor și provocărilor de a munci de la distanță.

Chiar dacă doar 5% dintre cei chestionați lucrau de acasă înainte de blocare, acum 87% dintre lucrători doreau posibilitatea de a alege unde, cum și când lucrează – oscilând între a fi la birou și a lucra la distanță, a spus Cisco într-un raport emis miercuri.

Vicepreședintele Cisco, Gordon Thomson, a declarat că companiile vor trebui să reconfigureze modul în care funcționează, pentru a ajuta la îndeplinirea noilor cerințe ale lucrătorilor, care au acordat prioritate comunicării și colaborării eficiente mai presus de orice altceva.

El a spus că tehnologia va fi utilizată și pentru a se asigura că angajații sunt în siguranță și că datele lor sunt sigure în mediul lor de lucru, indiferent dacă sunt acasă sau la birou.

Aceasta ar putea include, de exemplu, senzori care monitorizau încălzirea și iluminatul într-o stație de lucru sau tehnologie care verifica distanțarea socială și dacă oamenii purtau măști în birou, a spus el.

„Nu mai este vorba doar de conectarea oamenilor, ci de experiența pe care o oferiți oamenilor pe măsură ce sunt conectați”, a spus el într-un interviu. „Investim mult mai mult în piesa analitică care se află în spatele conectivității.”

Cisco a chestionat 10.000 de oameni din 12 piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Rusia pentru cercetarea ”Forța de Muncă a Viitorului”.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare
Articolul următorVIDEO Scandal la moaștele Cuvioasei Parascheva: Liturghie întreruptă de huiduieli și protestatari cu pancarte