Twitter a suspendat conturi false ale unor votanți de culoare pro Trump / Ce mesaje răspândeau

Twitter a suspendat o rețea de conturi care pretind a fi deținute de susținătorii de culoare ai lui Donald Trump și a campaniei sale de realegere, a declarat marți rețeaua de socializare, informează The Guardian

Compania investighează activitatea a astfel de conturi și poate suspenda conturi similare dacă se constată că încalcă politicile sale, a spus un purtător de cuvânt.

Washington Post a raportat mai întâi ancheta, citând mai mult de o duzină de conturi care utilizează un limbaj identic, neautentic, inclusiv expresia: „DA SUNT NEGRU ȘI VOI VOTA PENTRU TRUMP!!!”

O examinare a unora dintre conturile suspendate arată că au folosit adesea imagini furate pentru a părea reale. Conturile pretindeau uneori că sunt deținute de veterani militari sau de membri ai forțelor de ordine.

Nu este pentru prima dată când Twitter trebuie să ia astfel de măsuri pentru conturi care pretind că sunt ale alegătorilor de culoare. NBC News a raportat, de asemenea, în august, operațiuni de ștergere a unor conturi false care pretindeau că sunt susținători ai lui Trump.

Unele conturi au reușit să atragă mii de adepți înainte de a fi suspendate. Un tweet, de exemplu, a acumulat peste 10.000 de retweets înainte de a fi eliminat, a constatat NBC News. Un alt cont ar fi folosit o fotografie a unui veteran care a murit luna trecută pentru a se poza ca susținător al lui Trump.

Sondajele arată că aproximativ 10% dintre alegătorii de culoare din SUA îl susțin pe Trump.

Între timp, cercetările arată că americanii de culoare au fost afectați negativ de campaniile de dezinformare online în ultimele luni, în special cele axate pe răspândirea dezinformării despre Covid-19.

Articolul precedentMarea Barieră de Corali a pierdut jumate din populație, potrivit ultimei evaluări
Articolul următorPrimăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare