Norvegia declară că Rusia este în spatele atacului cibernetic împotriva parlamentului său

Rusia a fost în spatele unui atac cibernetic lansat împotriva parlamentului norvegian în august, a declarat marți ministrul norvegian de externe, potrivit Reuters.

„Pe baza informațiilor disponibile guvernului, evaluăm că Rusia a stat în spatele acestei activități”, a declarat Ine Eriksen Soereide într-un comunicat.

Pe 1 septembrie, parlamentul norvegian a declarat că a suferit un atac cibernetic în cursul săptămânii precedente și că conturile de e-mail ale mai multor parlamentari și angajați au fost piratate.

La acea vreme, autoritățile nu au spus cine credeau că este în spatele atacului.

„Acesta este un eveniment serios care a lovit cea mai importantă instituție democratică a noastră”, a spus Soereide.

Declarația nu menționa ce măsuri ar putea lua Norvegia împotriva Rusiei, dacă ar exista vreuna.

O purtătoare de cuvânt a ministerului de externe norvegian a refuzat să comenteze ce măsuri ar putea lua Norvegia, când a fost întrebat dacă va cere ca Rusia să-și revoce ambasadorul sau pe vreunul dintre diplomații săi.

Norvegia, care este membră a NATO, are o graniță cu Rusia în Arctica. Ministerul rus de externe nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Articolul precedentDeclarații Klaus Iohannis: Guvernul să clarifice de urgență cifrele contradictorii / Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor
Articolul următorNunțile, botezurile și petrecerile, interzise atât in spații închise cât și deschise