Bangladesh- țara asiatică în care violatorii pot fi condamnați la moarte

Premieră în Bangladesh- unde violatorii vor primi pedeapsa cu moartea. Decizia vine după săptămâni de protest față de violența sexuală din țară. Noua dispoziție va intra în vigoare după ce va fi semnată de președintele țării, însă acest lucru este doar o formalitate.

Guvernanții din Bangladesh au aprobat luni un amendament care modifică pedeapsa maximă pentru violatorii condamnați, de la închisoare pe viață la moarte, potrivit agenției naționale de știri Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS), citată de CNN.

O înregistrare cu o femeie bătută și violată de mai mulți bărbați a stârnit un val de proteste în țară, iar manifestanții au pus presiune pe guvernul Bangladeshului să ia măsuri pentru a preveni violența sexuală.

Femeile din Bangladesh s-au săturat de eșecul abject al guvernului de a aborda cazurile de agresiune sexuală”, a declarat Meenakshi Ganguly, director pentru Asia de Sud al Human Rights Watch, într-o declarație făcută săptămâna trecută.

Peste 900 de fete și femei au fost abuzate sexual în primele luni ale acestui an în Bangladesh, potrivit Ain o Salish Kendra, o organizație pentru apărarea drepturilor omului.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca noua pedeapsă să fie aplicată pe scară largă în țară. Potrivit Human Rights Watch, Bangladesh are o rată de condamnări extrem de scăzută pentru viol, iar victimele se confruntă cu nenumărate dificultăți pe parcursul proceselor.

Articolul precedentCristiano Ronaldo are COVID-19
Articolul următorDeclarații Klaus Iohannis: Guvernul să clarifice de urgență cifrele contradictorii / Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor