Norvegia va oferi gratuit cetățenilor săi vaccinul anti-COVID

Norvegia va oferi gratuit cetățenilor săi vaccinul împotriva COVID-19. Acesta ar urma să fie inclus în programul național de vaccinare, a anunțat guvernul de la Oslo, scrie Reuters.

„Dorim ca un număr cât mai mare de oameni posibil să beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur şi eficace. De aceea vaccinarea va fi gratuită”, a explicat într-o declaraţie premierul norvegian, Erna Solberg.

„UE a încheiat până în prezent acorduri cu trei producători de vaccinuri diferiţi şi negociază acorduri cu alţi producători. Norvegia (ţara nemembră a UE, n.red.) este acoperită de aceste acorduri prin acordurile de recomercializare încheiate cu Suedia”, mai precizează declaraţia. Conform înţelegerii dintre guvernele de la Stockholm şi Oslo, Suedia va achiziţiona mai multe vaccinuri din schema de achiziţie a UE, pe care le va revinde Norvegiei.

Norvegia face parte şi din COVAX, schema globală de distribuţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), din care fac parte 171 de ţări, inclusiv China, dar fără SUA şi Rusia.

Articolul precedentViorica Dăncilă îl acuză pe Liviu Dragnea că i-a blocat din închisoare candidatura la alegerile parlamentare
Articolul următorMitropolia va scoate racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva