O substanță pentru tratarea COVID-19 creată în Coreea de Sud ar putea fi testată și în România

Vești încurajatoare vin din Coreea de Sud. Cercetătorii au descoperit o nouă substanță care a fost eficientă în tratarea bolnavilor de COVID-19- potrivit companiei Celltrion. Reprezentanții săi anunță o serie de teste clinice care să-i ateste siguranța atât în Statele Unite, cât și în România- scrie Reuters.  

Substanța se numește CT-P59. Aproximativ 1000 de persoane, inclusiv pacienți asimptomatici sau contacți ai bolnavilor de COVID, o vor testa. Prima fază a studiilor clinice pe 32 de pacienți sănătoși a fost un succes. Separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.

Studiile clinice se vor desfășura și în România, Statele Unite și alte 3 țări- anunță compania Celltrion.

Sud-coreenii desfăşoară în prezent faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.

Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Articolul precedentCoduri galbene de ploi și vânt puternic în toată țara
Articolul următorNu are cine să producă Remdesivir în România, deși există decizia politică pentru fabricarea acestuia