Analiza evenimentului de la Casa Albă în urma căruia cazurile de COVID au explodat /  Ultimele noutăți în campania prezidențială din SUA

Dr. Anthony Fauci, expert virusolog american, a criticat Casa Albă pentru că a găzduit luna trecută o adunare care a fost legată de un focar de Covid-19, scrie BBC.

Dr. Fauci, membru al grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, a declarat că evenimentul care a rezultat în răspândirea accelerată a viruslui a fost dezvăluirea candidatului președintelui Donald Trump pentru Curtea Supremă.

Cel puțin 11 persoane care au participat la evenimentul din 26 septembrie au dat rezultate pozitive. Trump se recuperează el însuși de la Covid-19.

Ce a spus Fauci?

CBS New l-a întrebat pe doctorul Fauci ce crede despre felul lipsit de orice precauție de organizare a evenimentelor la Casa Albă.

„Datele vorbesc de la sine – am avut un eveniment de supra-răspândire în Casa Albă și a fost într-o situație în care oamenii erau înghesuiți împreună și nu purtau măști”.

Evenimentul de la Casa Albă sâmbătă din 26 septembrie, pentru desemnarea de către președinte a lui Amy Coney Barrett ca judecător al Curții Supreme, ar fi rădăcina focarului localizat.

Pe lângă președintele Trump și soția sa, Melania, printre cei care au participat și, ulterior, au fost confirmați pozitiv, s-au numărat doi senatori, secretarul de presă de la Casa Albă și fostul consilier Kellyanne Conway.

Dr. Fauci a menționat, de asemenea, că experții au recomandat purtarea măștii în ultimele șase luni și au condamnat existența unui posibil „remediu” pentru coronavirus – cuvânt pe care Trump l-a folosit cu referire la tratamentele experimentale Covid-19 pe care le-a primit în timpul spitalizării sale..

Întâlnirile mari sunt încă interzise în capitala SUA din cauza Covid-19, dar Casa Albă este scutită de măsură.

Cum se simte Donald Trump? 

Trump, care a fost externat luni din spital după trei nopți, a fost întrebat vineri seara într-un interviu acordat Fox News despre simptomele pe care le-a experimentat.

Președintele a spus că a resimțit o lipsă de putere, dar nu a avut vreo problemă de respirație.

Ce are planificat pentru următoarea perioadă?

Sâmbătă, când potrivit medicilor săi, se vor împlini 10 zile de la diagnosticul său, Trump va susține un discurs de la balconul Casei Albe unui grup adunat acolo. Sute de persoane ar fi fost invitate.

Toți participanții vor fi obligați să poarte măști, vor fi termometrizați și vor fi încurajați să practice distanțarea socială, a declarat Casa Albă. Trump susține că evenimentul este mai mult unul prezidențial decât electoral.

Cu toate acestea, luni este planificat un mare miting în Sanford, Florida.

Ce se întâmplă cu dezbaterile?

Dezbaterea de săptămâna viitoare dintre Trump și Biden a fost anulată oficial pentru că amândouă părțile implicate au anunțat că au alte planuri pentru data respectivă.

Trump spune că nu va participa la confruntarea online organizată de Comisia pentru dezbateri prezidențiale. „Să stai în spatele unui computer, ridicol!”

Comisia a declarat că încă face aranjamente pentru a treia și ultima dezbatere prezidențială din Nashville, Tennessee, pe 22 octombrie.

Trump a declarat că comisia este „părtinitoare” față de Biden, în timp ce echipa democraților l-a acuzat pe președinte că se eschivează de la dezbatere.

Cine este testat pozitiv din echipa lui Trump?

Până la 34 de asistenți ai Casei Albe și alte contacte au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 în ultimele zile, potrivit presei americane.

Vineri, Departamentul de Sănătate din Minnesota a declarat că nouă infecții au fost legate de un miting din campania Trump de pe 18 septembrie.

Cel puțin o persoană a fost infectată a participat, spun oficialii, și două cazuri au condus la internări în spital, cu una dintre acele persoane chiar în terapie intensivă.

Articolul precedentConsiliul Internațional al asistenților medicali trage un semnal de alarmă că asistenții suferă de ”burnout” și suferințe psihologice
Articolul următorMedicul Casei Albe: Trump „nu mai reprezintă un risc de transmitere pentru ceilalți”