Primarul, vice-primarul și alte figuri importante reținute după suspiciuni de fraude cu urna mobilă într-o comună din Vaslui

Cinci persoane printre care primarul comunei Ibănești, viceprimarul comunei, dar și președintele secției de votare dintr-un sat al comunei, soția unui medic de familie cât și acesta au fost reținute de către procurori în cazul unei anchete ce vizează fraudarea alegerilor locale din comună. Persoanele sunt acuzate că ar fi fraudat alegerile folosind urna mobilă. 

Patru bărbați și o femeie din comuna Ibănești, respectiv municipiul Bârlad, județul Vaslui au fost reținuți la începutul luni octombrie pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și abuz în serviciu.

Abia recent au descoperit anchetatorii cum funcționa „mașinăria de falsuri” a actualului primar. Fraudarea a avut loc prin intermediul urnei mobile.

S-au emis mai multe adeverințe de către medicul de familie inventându-se anumite boli pe care alegătorii, în marea majoritate bătrâni, nu le aveau. Unii alegători nici măcar nu aparțineau de respectivul doctor de familie.

În plus, multora dintre alegători le-a fost sugerat cu cine să voteze. Alegătorii au făcut plângeri după cele întâmplat, iar organele au început ancheta.

 

Articolul precedentNoi restricții anti-COVID în Franța: 4 noi orașe puse în alertă maximă
Articolul următorParlamentul European pedepsește Bulgaria printr-o rezoluție cu privire la deficiențele ale statului de drept