Directorul spitalului județean Neamț și-a anunțat demisia, după apariția imaginilor cu bătrâni ținuți noaptea, în frig, în curtea instituției

După ce în presă au apărut imagini scandaloase cu pacienți în vârstă care așteaptă noaptea, în frig, să facă testul pentru COVID-19, directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Silviu Verzea și-a anunțat demisia, potrivit tvneamt.ro.

Fostul manager al instituției a spus că i-a trimis demisia scrisă  președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, singurul care poate demite sau numi directorul spitalului județean.

Pe de altă parte, Arsene spune că directorul spitalului nu a greșit, ci a respectat procedurile. El a mai  declarat  că va avea o discuție cu managerul instituției, Silviu Verzea.

Nu și-a dat demisia. A anunțat disponibilitatea de a demisiona, că va prezenta, dacă este cazul, demisia președintelui Consiliului Județean și nu prefectului, care s-a dus la spital, pentru că prefectul nu are nicio calitate, spitalul fiind în subordinea CJ Neamț. Domnul director este medic militar, este unul dintre cei mai profesioniști manageri pe care i-am avut. A fost aglomerație, dar nu doar la noi. Eu am sunat la Iași și ei aveau 100 de oameni afară. Aici au fost 4 persoane, luni. Au fost câteva ore, în care respectând procedurile, nu puteau să îi bage pe unii până nu scoteau pe alții”, a spus Ionel Arsene.

George Lazăr, prefectul județului Neamț, a cerut demisia lui Verzea, spunând că a dat dovadă de „lipsă de profesionalism”.

Prima lunară a managerului spitalului este de 4500 de lei pe lună din partea Consiliului Județean. Managerul spitalului, prin coordonarea de care a dat dovadă, a reușit să țină 20, 30 de oameni in frig. Am luat hotărârea împreună cu DSP, ieri, ca încă două spitale din Neamț să fie zonă tampon pentru suspecți”, a spus el.

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente. Citeste mai multe detalii AICI http://tvmneamt.ro/video-pandemia-bate-omenia-spitalul-judetean-neamt-lagar-de-exterminare-autoritatile-tac-malc/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Luni, 5 octombrie 2020

Articolul precedentRomânii pot solicita amânarea ratelor la bănci și după 1 ianuarie
Articolul următorLudovic Orban revine la Palatul Victoria