Imaginea zilei, chiar astăzi dimineață, la București, în ziua în care România aproape a depășit 3000 de noi infectări cu coronavirus în 24 de ore. La ora 7:00, când majoritatea bucureștenilor se îndreaptă către muncă, o urgență medicală a avut loc, așa că în stația Unirii 1 peronul s-a aglomerat până la refuz, riscul de infectare explodând.
Metrorex a emis un comunicat prin care exprimă situația, dar întrebările rămân: De ce s-a permis accesul continuu al oamenilor dacă se știa că circulația va fi permisă doar pe o singură linie?
Mai mulți călători au reacționat și făcut haz de necaz spunând că ”următoarea oprire va fi în unitatea ATI”. Un internaut a făcut o trimitere chiar la faptul că ieri, în Capitală, s-a decis închiderea cafenelelor și restaurantelor înăuntru, spunând că „HoReCa este de vină”.
Nu este de mirare că există contestatari ai noilor măsuri, mai ales că nu există niciun studiu care să susțină că există un impact al redeschiderii industriei HoReCa asupra valului de infectări, iar aglomerări mari cum a fost cea de astăzi par a fi mult mai nocive decât HoReCa.
Redăm comunicatul Metrorex:
„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat cu dificultate din motive independente și nedorite de Metrorex (urgența medicală ce a necesitat intervenția echipajelor SMURD, care au acționat la fața locului – în tren, conform procedurilor medicale). Pentru asigurarea deplasării celorlalți călători, circulația trenurilor s-a desfășurat în sistem pendulă între stațiile Piața Unirii 1 și Timpuri Noi. Începând cu ora 07:50 circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale.”