Joe Biden nu vrea dezbatere cu Trump dacă acesta rămâne pozitiv la noul coronavirus

Candidatul la președinția Statelor Unite, Joe Biden, a declarat marți că a doua dezbatere prezidențială nu ar trebui organizată dacă președintele Donald Trump este încă infectat cu coronavirus. El a adăugat că își va baza participarea la dezbatere pe recomandările experților medicali, conform CNN.

„Ei bine, cred că dacă încă are Covid, nu ar trebui să avem o dezbatere”, a declarat Biden reporterilor din Maryland. „Cred că va trebui să urmăm linii directoare foarte stricte. Prea mulți oameni au fost infectați și este o problemă foarte gravă”.

El a continuat: „Mă voi ghida după liniile directoare ale Clinicii din Cleveland și ceea ce spun documentele că trebuie făcut”.

Fostul vicepreședinte a mai spus că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea, care va avea loc joi, la Miami.

„Aștept cu nerăbdare să dezbatem. Dar sper că toate protocoalele vor fi respectate, ceea ce este necesar în acest moment”, a spus Joe Biden.

Trump, care a părăsit luni Centrul Medical Militar Național Walter Reed, după ce a primit tratament pentru virus, se numără printre mai mult de o duzină de persoane apropiate administrației sau campaniei sale de realegere care au contractat virusul în ultimele zile.

Președintele a dat rezultate pozitive joia trecută, dar nu este clar când ar fi putut contracta virusul, deoarece oficialii – inclusiv medicul său, dr. Sean Conley – au refuzat în mod repetat să dezvăluie când a dat ultimul test negativ.

Miercuri, vicepreședintele Mike Pence și senatorul Kamala Harris, candidată la vicepreședinția SUA din partea democraților, se vor confrunta în singura lor dezbatere din ciclul 2020. Pence, care a fost aproape de un număr de persoane care au contractat virusul, a fost testat negativ pentru virus de mai multe ori în ultimele zile.

Trump a spus că intenționează să se prezinte la dezbaterile viitoare, în ciuda diagnosticului său pozitiv de coronavirus, conducând organizatorii dezbaterilor să ia în considerare o serie de situații neprevăzute pentru a găzdui în siguranță cele două dezbateri prezidențiale rămase. O opțiune posibilă este organizarea dezbaterilor în mod virtual.

Articolul precedentLegendarul chitarist Eddie Van Halen a murit / Acesta avea cancer oral
Articolul următorDominic Fritz a anunțat că se va izola și testa după contactul direct cu un infectat de COVID-19