Trump anunță că va părăsi spitalul: Nu vă temeți de Covid

Președintele american Donald Trump, care suferă de Covid-19, a anunțat că va părăsi spitalul luni, spunându-le concetățenilor săi că nu trebuie să se teamă de noul coronavirus, potrivit AFP.

„Voi părăsi fenomenalul centru medical Walter Reed astăzi. Simțiți-vă foarte bine! Nu vă temeți de Covid. Nu lăsați-l să vă conducă viața”, a scris pe Twitter dl Trump, asigurându-se că se simte „mai bine ca acum 20 de ani”.

Secretarul de presă al Preşedinţiei SUA, Kayleigh McEnany, şi doi dintre asistenţii acesteia au primit rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului, în contextul în care preşedintele Donald Trump este tratat la spital pentru Covid-19, informează CNBC.

Kayleigh McEnany, Chad Gilmartin şi Karoline Leavitt se numără printre cele cel puţin 18 persoane de la Casa Albă sau din cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump diagnosticate cu infecţia Covid-19 în ultima săptămână.

Donald Trump a fost aspru criticat de experții în medicină după ce a părăsit spitalul în care este tratat pentru COVID-19 ca să își salute susținătorii. Aceștia sunt de părere că președintele Statelor Unite i-ar fi pus în pericol pe agenții Serviciilor Secrete aflați în autovehicul- scrie BBC.

Liderul de la Casa Albă s-a plimbat cu o mașină blindată pentru a le face „o vizită surpriză” „patrioților” aflați în fața spitalului militar Walter Reed. Trump era însoțit de cel puțin 2 persoane.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că plimbarea cu mașina a fost aprobată de echipa medicală a președintelui ca fiind „sigură”. În plus, acesta a aprobat gestul președintelui și a susținut că s-au luat măsuri de protecție, inclusiv purtarea echipamentului de protecție.

Articolul precedentArafat: Sărbătorile religioase, doar cu cei din aceeași localitate / Fără pelerinaje / Se interzic nunțile și botezurile în zone cu incidență peste 1,5
Articolul următorMitropolia Moldovei și Bucovinei, după ședința CNSU: În esența ei, sărbătoarea de Sf. Parascheva nu este afectată