Nagorno-Karabakh: Orașe majore au fost lovite pe măsură ce luptele grele continuă

Al doilea oraș că mărime al Azerbaidjanului, Ganja, a fost bombardat de forțele armene, pe măsură ce continuă ciocniri grele asupra regiunii disputate Nagorno-Karabakh, potrivit BBC.

Enclava face parte oficial din Azerbaidjan, dar este condusă de etnici armeni.

Autoritățile autoproclamate de acolo spun că au lovit aeroportul militar din Ganja după ce forțele azere au bombardat capitală regiunii, Stepanakert.

Se știe că peste 100 de oameni au fost uciși, inclusiv civili, de când au început luptele în urmă cu o săptămână. Există temeri că numărul efectiv al deceselor ar putea fi mult mai mare, întrucât cifrele nu au fost verificate independent.

Armenia și Azerbaidjanul se învinuiesc reciproc pentru cele mai grele ciocniri din 2016.

Armata azeră spune că forțele sale au preluat controlul asupra a șapte sate de duminică, în timp ce Nagorno-Karabah spune că trupele sale și-au „îmbunătățit” pozițiile de pe front.

La începutul acestei săptămâni, Armenia a declarat că este „pregătită să se angajeze” cu mediatori din Franța, Rusia și SUA pentru a încerca să convină asupra încetării focului.

Azerbaidjanul, care este susținut în mod deschis de Turcia, a cerut retragerea trupelor armene din Nagorno-Karabakh și zonele adiacente confiscate de trupele etnice armene.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 1.835 de cazuri noi și 56 de decese în ultimele 24 de ore
Articolul următorFlorin Cîțu: Pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB până la finalul anului