O jurnalistă rusă și-a dat foc omorându-se după ce a fost persecutată de autorități

Un redactor de știri rus a murit după ce s-a incendiat în fața unui birou al ministerului de interne din orașul Nijni Novgorod, Rusia. Ea a fost amendată în repetate rânduri de autorități, iar casa i-a fost percheziționată într-o anchetă recentă, scrie BBC

Irina Slavina, redactorul de știri ce și-a dat foc, a scris mai devreme pe Facebook: „Vă rog să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”.

Autoritățile au confirmat că trupul ei a fost găsit cu arsuri grave.

Slavina a declarat joi că poliția i-a percheziționat ​ apartamentul în căutarea materialelor legate de grupul pro-democrație ”Open Russia”. Au fost confiscate computere și date.

Au apărut și imagini care arată momentul în care Slavina și-a dat foc pe o bancă din strada Gorky, unde se află ministerul de interne din Nijni Novgorod.

În videoclip, un bărbat este văzut alergând la o femeie pentru a ajuta la stingerea flăcărilor. Ea îl împinge în mod repetat în timp ce el încearcă să-și folosească haina pentru a opri focul, înainte ca ea să cadă în cele din urmă la pământ.

Comitetul de anchetă al Rusiei a confirmat că Irina Slavina, care lasă în urmă un soț și o fiică, a murit, dar a negat orice legătură cu percheziția apartamentului jurnalistei.

Cine a fost Irina Slavina?

Irina Slavina a fost redactor-șef al micului site de știri Koza Press. Motto-ul său era „știri și analize fără cenzură”. Site-ul ei web nu mai poate fi accesat după confirmarea știrii despre moartea ei.

Ea a fost una dintre cele șapte persoane din Nijni Novgorod ale căror case au fost percheziționate joi, aparent ca parte a unei anchete privind grupul pro-democrația ”Open Russia”.

Anul trecut, ea a fost amendată pentru „nerespectarea autorităților” într-unul din articolele sale.

De ce a fost percheziționată?

Într-o postare pe Facebook, joi, Slavina a spus că 12 persoane au intrat forțat în apartamentul familiei sale și au confiscat unități flash, laptopul ei și laptopul fiicei sale, precum și telefoane aparținând atât ei, cât și soțului ei.

Cei care conduc ancheta susțin că jurnalista era doar martor în acest caz. Acel caz penal pare să se concentreze asupra unui om de afaceri local care a permis diferitelor grupuri de opoziție să-și folosească biserica și alte forumuri pentru a atrage electorat. Mihail Iosilevich a creat așa-numita biserică ”Flying Spaghetti Monster” în 2016 pentru a atrage electorat.

Într-un eveniment din aprilie 2019 care viza atragerea electoratului împotriva actualei clase politice ruse, Slavina a participat și ea în vederea realizării mai multor știri despre eveniment. Jurnalista a fost amendată pentru că a scris despre acest eveniment.

Noi legi au fost recent introduse în Rusia. Mulți jurnaliști consideră că legile vor cenzura criticii Kremlinului, în timp ce autoritățile ruse consideră că era nevoie de astfel de legi pentru a stopa atacurile cibernetice.

 

 

Articolul precedentCe separă atleții de elită de simplii atleți sau oameni: Un fund mai mare concluzionează un nou studiu
Articolul următorÎndrăgitul prezentator de televiziune Virgil Ianțu are coronavirus