Biroul Electoral Sector 1: Persoana care căuta în saci, angajat al Biroului Electoral / Firea: Alegerile nu au fost corecte iar primarii nu sunt eligibili

Biroul Electoral de Sector (BES), a transmis joi prin intermediul unui comunicat că persoana, care pe imaginile transmise pe un post TV în care mai multe persoane manipulează saci cu voturi și procese verbale din Biroul Electoral al Sectorului 1, este ste parte din personalul tehnic. Între timp, Gabriela Firea a declarat că alegerile nu sunt corecte și primarii „nu sunt eligibili”. 

„Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 şi lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispoziţiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015″, a informat BES citat de Agerpres.

În imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1 se observă cum mai multe persoane ar umbla, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR PLUS, care, în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, a precizat BES.

Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare.

„Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din Hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central”, a afirmat BES.

BES mai susține că persoana care este văzută pe filmare cum așază un sac este „un membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1”.

„Referitor la prezenţa domnului Dan Barna în incinta sediului Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, precizăm că acesta s-a prezentat în noaptea de 28/29.09.2020 pentru a solicita informaţii cu privire la stadiul verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor alegerilor, posibilitate pe care o avea orice persoană, întrucât în acea încăpere se afla şi registratura Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1. Mai mult, persoanele ce apar în poza diseminată în spaţiul public fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupă de evidenţa secţiilor de votare care au fost finalizate”, a anunţat BES.

Între timp, Gabriela Firea a declarat, la sediul PSD, că „în Bucuresti nu au fost alegeri corecte iar primarii nu sunt eligibili”.

Primarul încă în funcție al Capitalei consideră că „a fost pus la cale un plan diabolic”, dat fiind faptul că contracandidații considerau că vor pierde alegerile.

În același timp, Gabriela Firea mai susține și că „exit-poll-ul va rămâne în istorie” din cauza faptului că diferența dintre datele prezentate și cele reale este prea mare.

Președinții PSD, inclusiv cei din București s-au întâlnit joi pentru a discuta dacă vor solicita anularea rezultatului alegerilor în toată Capitala.

 

 

Articolul precedentBiroul Electoral Municipal București despre renumărarea voturilor: Se impune interpretarea unitară a legii de către BEC
Articolul următorArgeș: Acuzații grave la Spitalul Județean după ce un bărbat a murit de COVID. Familia spune că medicii l-au tratat necorespunzător