Ludovic Orban anunță noi reguli pentru cei care vin în România. Modalitatea prin care pot evita carantina
Noi restricții pentru țările care au înregistrat mai multe cazuri decât România în ultimele 14 zile au fost anunțate de premierul Ludovic Orban. Cei care vin din țările vizate de aceste restricții și stau cel mult 3 zile pot evita, însă, carantina dacă prezintă un test COVID cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore. Orban a mai solicitat Comitetelor pentru Situații de urgență să ia decizii de carantinare, fie de localități, fie de zone, ”acolo unde se impune”.
”Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. În cazul in care doresc sa nu stea în carantină, în a 5 -a zi de caratină se va efectua un test, la primirea rezultatului vor putea iesi din carantină”, a declarat Orban.
El le-a cerut Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să se implice mai serios în acțiunile de limitare a răspândirii virusului și să informeze mai bine cetățenii.
”Am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi; de asemenea, o intensificarea a acţiunilor de control şi, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la sediul MAI, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei.

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei.#LudovicOrban #MAI

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Articolul precedentKlaus Iohannis: Opinia specialiștilor este că, în Europa, un al doilea val al pandemiei este iminent
Articolul următorItalia: Senatul își suspendă activitatea după ce 2 senatori au fost testați pozitiv pentru COVID-19