Poveste incredibilă în Madagascar: Președintele promovează un ceai anti-Covid

Pe 20 aprilie, președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, convoacă o conferință de presă pentru a explica că tratamentul împotriva coronavirusului a fost găsit. Este vorba despre un ceai care a mai fost folosit în trecut pentru tratarea malariei, relatează Time citat de Digi24. 

Andry Rajoelina s-a folosit astfel de platforma prezidențială pentru a promova un leac ipotetic împotriva coronavirusului. Pentru a oferi credibilitate, acesta a luat în direct o sticlă din miraculos ceai și a băut-o.

Mai apoi, a afirmat că leacul dă rezultate în 7 zile și că au fost vindecați deja 2 oameni datorită lui.

Sticle cu respectivul ceai sunt oferite tuturor celor prezenți la conferință, de la politicieni până la jurnaliști. După ce îl consumă, acești aplaudă frenetic în timp ce președintele anunță că leacul bazat pe medicina tradițională africană va fi distribuit pe tot teritoriul Madagascarului.

Totuși, conform Organizației Mondiale pentru Sănătate, niciun astfel de „medicament minune” nu a fost confirmat ca având efecte pozitive în vindecare în urma coronavirusului.

În câteva zile, mai multe națiuni africane, printre care Tanzania, Congo sau Haiti s-au arătat interesate de acest tratament.

 

Articolul precedentGigi Becali nu îi iartă pe jucătorii intrați în șomaj tehnic / Ce măsură a luat
Articolul următorSe redeschide circulația pe Transalpină, cu anumite restricții