CCR: Legea privind înființarea DNA-ul pădurilor-neconstituțională

Legea privind înființarea DNA-ului Pădurilor este neconstituțională- potrivit deciziei CCR. Actul normativ care prevedea înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu a fost votat în Parlament, însă a fost atacat de Guvern la Curtea Constituțională- scrie Agerpres.

Proiectul de lege a fost înființat de USR și prevedea înființarea unei unități de parchet specializată în investigarea infracțiunilor precum tărierile ilegale de lemn, nerespectarea normelor antipoluare şi uciderea unor specii protejate. Legea a fost votată de toate partidele parlamentare, cu excepția UDMR.

Totuși, Guvernul a spus că actul normativ este neconstituțional și a sesizat CCR în urmă cu 2 luni. Ulterior, magistrații CCR i-au dat dreptate Guvernului. „Legea nu arată cum trebuie, legea are multe probleme. Se suprapune pe competenţe cu DNA, se suprapune pe competenţe cu DIICOT”, a precizat la momentul dezbaterilor senatorul PNL, Daniel Fenechiu.

USR a criticat decizia Guvernului de a ataca legea la Curte, decizie despre care spune că încurajează hoții de lemn și îi cere explicații premierului Orban.

Articolul precedentMinisterul de Interne-sancționat de CNCD pentru că de Paști a încheiat un acord doar cu BOR
Articolul următorO angajată a primăriei dintr-un sat din Rusia care era responsabilă cu curățenia din clădire a ajuns primar