Sfârșitul Hong Kongului? / China erodează autonomia regiunii

După protestele masive de anul trecut, Hong Kongul este zguduit din nou de planurile Chinei. Aceștia au în plan să introducă o lege care să interzică orice manifestare împotriva regimului, scrie CNN.

Pe lângă faptul că cetățenilor Hong Kongului le este interzisă orice răzvrătire împotriva regimului, legea le-ar permite agențiilor de securitate chineze sa acționeze nestingherite în regiune.

Efectele s-au văzut imediat, iar indexul Hang Seng a scăzut cu 5%, cea mai mare scăderea din 2015 încoace.

Statulul de regiune privilegiată a Hong Kongului a făcut ca multe companii străine să se bucure de o libertate de manevră în zonă. Multe companii nu au părăsit regiunea după protestele de anul trecut, altele însă au făcut-o.

Având în vedere restricțiile pe care autoritățile chineze vor să le aplice, viitor multor companii străine este și mai incert. Mai mult de atât, libertățile cetățenilor cu Hong Kong sunt din nou îngrădite, chiar și după protestele violente de anul trecut.

Între timp, Uniunea Europeană îndeamnă Administrația Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong.

Și președintele Donald Trump a anunțat „o reacție puternică” dacă drepturile celor din Hong Kong nu vor fi respectate. Reacția vine mai ales în urma faptului că mai mult de 1300 de companii din Statele Unite operează în Hong Kong.

Articolul precedentȘapte zone de promenadă în care mașinile nu au voie, deschise de sâmbătă în București
Articolul următorOrdinul privind purtarea obligatorie a măştii a fost publicat în Monitorul Oficial / Ce prevede acesta