Reacții în presa internațională după alegerile locale din România

Agențiile de presă internaționale au consemnat aseară și în această dimineață victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, potrivit libertatea.ro.

Acestea au scris că acest scrutin a pregătit alegerile parlamentare din 6 decembrie și au oferit un avantaj dreptei.

Cotidianul belgian La Libre Belgique, a interpretat politic rezultatul, arătând că Nicușor Dan „este pe punctul de a pune capăt domniei de 12 ani a „stângii” asupra capitalei României”.

Agenția France Presse a transmis că „matematicianul Nicușor Dan, susținut de USR-PLUS și de PNL, a depășit-o după primele estimări pe fosta jurnalistă Gabriela Firea”.

Scrutinul din România a fost acoperit și de site-ul Politico, cel care a detaliat rezultatele din mai multe orașe și a notat, printre altele, că, deși au avut candidați comuni în București, PNL și USR-PLUS au fost adversari în restul țării.

Agenția de știri Bloomberg a scris la rândul său că Nicușor Dan a câștigat pe o platformă împotriva corupției care a întârziat reformele și reabilitarea infrastructurii orașului. Prin victoria lui Dan, mai scrie Bloomberg, guvernul minoritar de la București a primit un impuls înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, unde încearcă să obțină controlul parlamentului.

 

Articolul precedentElena Lasconi a câștigat Primăria din Câmpulung Muscel
Articolul următorBilanț Coronavirus: 1.271 cazuri noi, 30 de decese, 557 de pacienți la ATI