Atacul de la Paris: Suspectul principal și-a recunoscut fapta / Un colocatar suspect reținut

După atacul de lângă fosta redacție Charlie Hebdo de ieri, unul dintre complicii suspectului, care a atacat și rănit două persoane cu o armă albă, a fost eliberat. În același timp, un fost colocatar al atacatorului a fost arestat, scrie Reuters

UPDATE. Principalul suspect în atacul de ieri de lângă fosta redacție Charlie Hebdo și-a recunoscut fapta. El a pus atacul pe seama republicării caricaturilor de către membrii din echipa săptămânalului de satiră. 

Sursele judiciare susțin că complicele ar fi fost eliberat, dar o altă persoană apropiată de suspectul atacator și despre care se crede că a stat într-o cameră a unui hotel din nordul Parisului împreună cu atacatorul, a fost arestată.

Sâmbătă dimineață, șapte persoane erau încă în arest, inclusiv suspectul principal în atac.

Atacul a avut loc în fața unei clădiri în care militanții islamiști au împușcat angajații revistei satirice Charlie Hebdo în 2015, provocând îngrijorări cu privire la o posibilă serie de atacuri mortale la Paris și în alte părți.

Polițiștii l-au reținut rapid pe bărbatul suspect că a atacat lângă treptele unei opere 2  persoane, la aproximativ 500 de metri distanță de fosta locație a redacției Charlie Hebdo.

Suspectul atacator este originar din Pakistan și a ajuns în Franța acum trei ani ca minor neînsoțit, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin.

Un al doilea suspect a fost reținut la câteva minute după atac, iar procurorii au încercat să stabilească relația sa cu atacatorul. El a fost eliberat fără a putea fi încă acuzat de vreo faptă.

Atacul a avut loc la 5 ani de la atacul asupra redacției Charlie Hebdo, din nord-estul Parisului, unde un total de 12 oameni au murit și 11 au fost răniți.

 

Articolul precedentUn livrator de pizza în vârstă de 89 de ani a primit 12.000 de dolari bacșiș de la „prietenii Tik Tok”
Articolul următorGluma unui canadian conform căreia ar fi membru al Statului Islamic i-a adus arestarea acestuia