Raed Arafat: Petreceri de Revelion ca în alți ani, de neconceput / Vacanțele în străinătate, riscante

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit vineri seara la Digi24 despre faptul că în acest an nu mai sunt de conceput sărbători de Crăciun și Revelion ca în alți ani. Mai mult, el spune că cei care plănuiesc să meargă de sărbători în străinătate și-ar putea pierde banii, întreprinzând un demers riscant. 

Raed Arafat spune că este prea devreme pentru a se organiza petreceri de Revelion ca în alți ani. El consideră că regulile pentru aceste sărbători trebuie discutate încă din noiembrie, mai ales că restaurantele și toate unitățile de cazare încep să facă rezervările pentru petreceri.

„Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice. Gândirea autorităților este la interesul public general, chiar dacă se supără unii sau alții, interesul public al majorității este în joc aici”, a continuat Raed Arafat.

În ceea ce privește vacanțele din această perioadă, șeful DSU este de părere că vacanțele trebuie să fie pe teritoriul țării noastre: „Preferabil, vacanța acasă!”.

„Acum e totul ok, peste 10 zile o țară vine și-ți spune: cei care vin din România – carantină 14 zile, cei care vin din Franța – carantina 14 zile etc. și te trezești în situația că nu mai poți să-ți faci concediul afară. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea”, a avertizat Arafat.

„Uitați-vă în jurul nostru, toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”, a conchis secretarul de stat.

Articolul precedentAlegeri locale 2020: Ghidul alegatorului / Reguli pentru votanți și membrii comisiilor
Articolul următorDirectorul memorialului de la Auschwitz se oferă să execute sentința unui băiat nigerian condamnat pentru blasfemie