România ar putea pierde fonduri europene în valoare de 3 miliarde de euro dacă va intra în vigoare rectificarea bugetară

Dacă rectificarea bugetară votată în Parlament va intra în vigoare, România riscă să piardă 3 miliarde de euro fonduri europene- spune președintele Klaus Iohannis care a fost avertizat la rândul său de înalți responsabili din Comisia Europeană. El mai spune și că ratingul de țară ar putea fi retrogradat.

El a fost întrebat dacă România riscă să aibă fonduri europene suspendate şi agenţiile de rating să retrogradeze ratingul de ţară în urma adoptării rectificării bugetare în Parlament.

„Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili, nu doresc să nominalizez, din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate. De asemenea, agenţiile de rating, cu siguranţă, vor schimba ratingul de ţară în mult mai rău, în condiţiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate. Nu mai vorbim de faptul că pentru aceste cheltuieli, pur şi simplu, nu există bani”, a spus Iohannis.

Articolul precedentVladimir Putin îi transmite lui Alexei Navalny că este „liber” să revină în Rusia
Articolul următorUn asteroid va trece foarte aproape de Pământ la o distanță mai mică decât cea la care orbitează sateliții TV