Coronavirus: Copiii au șanse de două ori mai mici de a contacta virusul

Cel mai mare studiu de până acum a concluzionat că că adolescenții și copiii a șanse de două ori mai mici de a se infecta cu noul coronavirus. Cercetarea a fost realizată de de University College London în parteneriat cu London School of Hygiene & Tropical Medicine.î

Studiul a concluzionat și că cei mici se pare nu ar transmite într-o porție atât de mare virusul, totuși cercetătorii fiind rezervați în privința acestui aspect.

Aceste rezultate reaprind în Marea Britanie dezbaterea redeschiderii școlilor. Până acum, doar Anglia a anunțat că există posibilitatea ca unii elevi să se întoarcă la școală, scrie BBC.

Cercetarea în cauză a comparat 6,332 de studii de pe tot globul. În urma analizei s-a stabilit că adolescenții și copiii au șanse cu 56% mai mici de a se infecta dacă iau contact cu un adult bolnav decât o situație similară unde un adult ia contact cu altul bolnav. Cu toate acestea, nu este încă clar de ce se întâmplă acest lucru.

În ceea ce privește dacă cei mici pot să înceapă lanțul de infectări, un studiu analizat în cadrul acestei cercetări a concluzionat că doar în 10% dintre cazurile analizate, lanțul de infectări ar fi început de la un copil. Nici în acest caz nu se pot trage cu certitudine concluzii.

Articolul precedentBucurești: Mai puțin de un sfert dintre elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au anunţat că vin în școli la pregătirea pentru examene
Articolul următorNaomi Osaka, sportiva cu cele mai mari venituri din lume din toate timpurile în 12 luni