Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit, azi-noapte, la Digi24, despre faptul că rutina repetitivă din aceste vremuri ne face „să tâmpim”. Acesta a vorbit și despre ce mâncăruri sunt benefice pentru creier.
„Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi”, susține neurochirurgul.
„Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm”, a continuat Vlad Ciurea.
Neurochirurgul mai consideră că persoanele în vârstă nu trebuie lăsate în casă. Ele trebuie să iasă, să socializeze, să schimbe păreri, mai ales că aceste activități dezvoltă din punct de vedere cerebral.
Neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea a vorbit și despre alimentele care ajută creierul.
Creierului îi plac:
- carnea foarte slabă
- peștele
- toate semințele
- elementele care au vitamina E, B12
- fructele
- nucile
- mango
- avocado”
Pentru creier, sunt foarte favorabile:
- ciocolata
- cafeaua
- ceaiul verde
- curcuma
În același timp, neurochirurgul consideră că vinul roșu stimulează imunitatea, organismul și desface vasele cerebrale. Totuși, Ciurea pune apa pe primul loc.