Moment istoric: România trece la statutul de ”piață emergentă”, echivalentul pe piața de capital al aderării la UE

Piaţa de capital din România va fi promovată oficial, de astăzi, la statutul de „piaţă emergentă”. Este un moment ce echivalează în plan economic cu aderarea României la Uniunea Europeană, așteptându-se investiții importante în țara noastră. 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), operatorul pieței de capital din România, organizează la aceste momente evenimentul efectiv de trecere la Piața Emergentă. Acest moment este marcat la începutul ședinței de tranzacționare de astăzi, 21.09.2020, de la sediul BVB.

La eveniment participă premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, alături de alţi reprezentanţi ai băncilor.

Trecerea la statutul de ”piață emergentă” este echivalentul pe piața capitală a aderării României la Uniunea Europeană. Până acum, România avea doar statutul de ”piață de frontieră”.

Promovarea este considerată importantă deoarece noul statut înseamnă noi posibilităţi de investiţii și atragere a acestora.

Articolul precedentPreședinții României, Lituaniei și Poloniei afirmă într-o declarație comună susținerea Belarusului democratic
Articolul următorVIDEO Bebeluș de doar 6 luni, record mondial pentru cel mai tânăr copil care face schi nautic