Cristian Zărescu, consilierul de la Primăria Sectorului 4 care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan, a fost demis

Cristian Zărescu, consilierul primarului de la Sectorul 4, care l-a înregistrat pe Nicușor Dan a fost demis de către primarul Daniel Băluţă.

Această informație a fost confirmată pentru Capital chiar de către Cristian Zărescu.

Decizia vine după ce Zărescu a înregistrat o convorbire telefonică cu candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Cristian Zărescu a renunţat la jurnalism în anul 2016 pentru a se ocupa de imaginea primarului Sectorului 4.

El deţinea mai multe funcţii în Primăria Sectorului 4, având o ascensiune accelerată. La începutul anului 2019 Zărescu a fost promovat de primarul Bãluţã drept coordonator al departamentului online de “forță de reacție rapidă” al PSD Bucureşti.

Cu toate acestea, activitatea lui din ultima perioadă nu a fost pe placul şefului lui, care, a decis să renunţe la colaborarea cu el, scrie stiripesurse.ro.

Ziarul Curentul a scris despre averea fostului jurnalist care ”a crescut brusc odată cu funcțiile din PSD și din primăria sectorului 4”.

Mai mult, Curentul dezvăluie că acesta nu și-ar fi trecut corect proprietățile în declarația de avere.

 

  • 2017 – doar o garsonierã şi un salariu modest. Conform declaraţiei de avere pe care a depus-o în 29 mai 2017, adicã la aproape un an dupã ce se angajase consilier al primarului Bãluţã, Cristian Zãrescu menţiona cã deţine din anul 2002 o garsonierã de 42 m.p în Piaţa Alba Iulia din Bucureşti.
  • In 2018, Zãrescu îşi aminteşte cã mai are un teren din 2008! Başca devine proprietar pe 50% dintr-o vilã în Bragadiru, fãrã sã poatã justifica “cumpãrarea” cu venituri
  • In declaraţia de avere depusã un an mai târziu, pe 17 mai 2019, asistãm iarãşi la surprize-surprize! Studiind capitolul “Venituri din salarii” se observã cã salariul obţinut de la Primãria sector 4 obţinut de “consiglierul” bun-executant al lui Daniel Bãluţã a explodat precum pandemia de #coronavirus, în condiţiile în care alţi subordonaţi ai lui edilului au suferit tãieri salariale, nu au primit tichete de vacanţã, ori au fost concediaţi abuziv pe motiv de “lipsã de finanţare bugetarã”.
  • Şi, ajungem în anul 2020. Ai lucrurile se complicã şi mai mult, cãpãtând o tentã penalã! In declaraţia de avere depusã în 2 iunie a.c., în afarã de garsoniera din Piaţa Alba Iulia pe care a dobândit-o în 2002, de vila din Bragadiru cumpãratã în 2017 şi de terenul extravilan din Sãruleşti pe care zice cã l-a cumpãrat în 2008 (dar de care şi-a amintit abia zece ani mai târziu, în 2018 !!!), omul de încredere al primarului Daniel Bãluţã o comite grav, fiind pasibil de sãvîrşirea infracţiunii de fals în declaraţii! Astfel, Cristian Zãrescu îşi aduce aminte, dintr-o datã (!!!), cã mai deţinea un teren încã din … anul 2012. De aceastã data vorbim despre un teren intravilan, situat în comuna Dãrãşti (jud. Ilfov), în suprafaţã de 946 de m.p.
Articolul precedentS&P reduce perspectivele pentru Spania de la stabil la negativ
Articolul următorDie Welt: „Germania este dependentă de muncitorii est-europeni”