Au fost decernate premiile Ig Nobel. „Distincțiile” sunt acordate de Revista cercetărilor improbabile care este o publicație umoristică. Printre studiie premiate se numără se află și unul care studiază un crocodil care inhalează heliu și un altul, care demonstrează inutilitatea cuțitelor făcute din fecale înghețate, scrie BBC.
Fiecare echipă câștigătoare a primit un premiu: o bancnotă de 10 trilioane de dolari din Zimbabwe.
Acustică: Stephan Reber, Takeshi Nishimura, Judith Janisch, Mark Robertson și Tecumseh Fitch, pentru că au făcut un aligator din China să soată sunete într-o cameră etanșă umplută cu aer îmbogățit cu heliu.
Psihologie: Miranda Giacomin și Nicholas Rule, pentru că au conceput o metodă de identificare a narcisiștilor prin examinarea sprâncenelor lor.
Pace: Guvernele din India și Pakistan, pentru că diplomații lor au sunat unii la ușa altora în mijlocul nopții și apoi au fugit, înainte ca cineva să răspundă la ușă.
Fizică: Ivan Maksymov și Andriy Pototsky, pentru că au determinat experimental ce se întâmplă cu forma unui vierme când este supus vibrațiilor cu frecvență înaltă.
Economie: Christopher Watkins și colegii săi pentru încercarea de a cuantifica relația dintre inegalitatea veniturilor în diferitele țări și numărul mediu de săruturi pe gură.
Management: Xi Guang-An, Mo Tian-Xiang, Yang Kang-Sheng, Yang Guang-Sheng și Ling Xian Si – cinci asasini profesioniști din Guangxi, China, care au subcontractat o crimă unul de la celălalt, fără ca respectiva crimă să fie comisă până la urmă.
Entomologie: Richard Vetter, pentru că a adunat dovezi că mulți entomologi (oamenii de știință care studiază insectele) se tem de paianjeni, care nu sunt de fapt insecte.
Educație medicală: președintelei Braziliei, Jair Bolsonaro, premierul britanic Boris Johnson, premierul Indiei, Narendra Modi, președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, președintele bielorus Alexander Lukashenko, președintele american Donald Trump, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintele rus Vladimir Puțin și Gurbanguli Berdimuhamedov, președintele Turkmenistanului, pentru că au folosit pandemia de COVID-19 pentru a învăța lumea că politicienii au mai mult efect asupra vieții sau morții oamenilor decât oamenii de știință și medicii.
Știința materialelor: Metin Eren, Michelle Bebber, James Norris, Alyssa Perrone, Ashley Rutkoski, Michael Wilson și Mary Ann Raghanti, pentru că au demonstrat că cuțitele fabricate din fecale umane înghețate nu funcționează bine.