Agricultorii primesc începând de vineri ajutoarele promise de stat pentru a compensa pierderile cauzate de secetă

Agricultorii care au fost afectați de seceta din acest an vor primi începând de mâine sumele de bani promise ca ajutor de stat, transmite Agerpres. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a făcut anunțul astăzi, la Zalău.

„De mâine, din 18 septembrie, practic, începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi de toamnă în 2019 şi care au fost afectaţi de secetă”, a declarat Adrian Oroș, explicând că agricultura și a al industria alimentară nu au fost afectate doar de secetă, ci și de fluctuațiile de cerere cauzate de pandemie.

În următoarele săptămâni va demara și aplicarea schemelor de ajutor dedicate crescătorilor de bovine, ovine, caprine, păsări, porci și a apicultorilor. În plus, Ministrul a declarat și că de la 16 octombrie se va începe plătirea subvențiilor pentru agricultori, pentru care sunt alocate 1,78 miliarde de euro.

Articolul precedentCirca 2.000 de pelerini evrei blocați la frontiera Ucraina-Belarus nu se mai pot întoarce acasă
Articolul următorRomânii se vor putea întoarce acasă mai ușor de Crăciun: Blue Air introduce șapte destinații noi în perioada sărbătorilor de iarnă