SONDAJ Reuters / Ipsos: Biden conduce la nivel național cu 9 puncte procentuale în cursa cu Trump pentru președinția SUA

Sondajul de opinie din 11-15 septembrie, publicat miercuri de către Reuters / Ipsos, a constatat că 50% dintre alegătorii probabili au declarat că votează pentru Biden, în timp ce 41% vor vota cu Trump. Alți 3% au declarat că vor sprijini un candidat, iar restul sunt indeciși.

Candidatul la președinție din partea democraților, Joe Biden, îl conduce pe președintele republican Donald Trump la nivel național printre probabilii alegătorii SUA cu 9 puncte procentuale, potrivit unui sondaj Reuters / Ipsos care a arătat că mesajul „legii și ordinii” al lui Trump nu se încadrează în publicul țintă al alegătorilor suburbani.

Sondajul a arătat, de asemenea, că majoritatea alegătorilor americani sunt hotărâți în alegerea lor de președinte. Nouă din 10 votanți probabili ai lui Biden și 8 din 10 votanți probabili ai lui Trump au spus că sunt „complet siguri” în legătură cu alegerea lor pentru președinte. Doar 1 din 10 votanți probabili ai lui Biden și mai puțin de 2 din 10 votanți probabili ai lui Trump păreau să nu fie siguri de alegerea lor.

Sondajul sugerează că Biden are un avantaj timpuriu în ceea ce privește votul popular național în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Totuși, 9% dintre votanții probabili sunt indeciși sau nu au susținut încă niciun candidat al unui partid major. Decizia lor în săptămânile următoare ar putea determina cine câștigă.

Câștigarea votului popular național nu înseamnă neapărat câștigarea alegerilor, care este decisă de sistemul colegiilor electorali din fiecare stat. Trump, de exemplu, a câștigat în 2016, în ciuda pierderii votului popular.

Trump, care este în urma lui Biden în majoritatea sondajelor naționale din acest an, a petrecut ultimele luni încercând să-și reorienteze campania asupra protestelor anti-rasiste care s-au răspândit în toată țara după uciderea afro-americanilor, inclusiv a lui George Floyd, în confruntări cu poliția.

Actualul președinte a încercat să se poziționeze ca un protector al „Visului stilului de viață suburban”, spunând că americanii suburbani vor siguranță și securitate mai mult decât orice altceva.

Sondajul Reuters / Ipsos a constatat că doar 11% dintre albii suburbani au spus că cel mai important factor care le conduce votul este interesul perceput al unui candidat de a fi „dur în privința criminalității” și a tulburărilor civile.

Aceasta este în scădere de la 13% dintre albii suburbani care au răspuns la un sondaj similar care a avut loc în perioada 9-10 septembrie și 15% care au spus același lucru într-un sondaj din 3-8 septembrie.

În schimb, albii suburbani, la fel ca toți americanii, au fost în mare parte conduși de îngrijorările legate de coronavirus.

Trump intenționează acum să cheltuiască 10 milioane de dolari pentru reclame axate pe economie, o problemă care îi aduce constant popularitate.

Acestea sunt câteva dintre concluziile unui sondaj Ipsos efectuat în perioada 11-15 septembrie 2020 la comanda Thomson Reuters. La acest sondaj, eșantionul a fost compus din 1.358 de americani cu vârsta de peste 18 ani din SUA continentală, Alaska și Hawaii.

Articolul precedentVIDEO Orban în dialog cu o persoană cu handicap: Ce viteză prinde căruciorul?
Articolul următorNu au fost toți blonzi sau scandinavi: Tot ce trebuie să știi despre vikingi